°ˆ~*¤®‰« ô_°إشــراقــة حـــب°_ô »‰®¤*~ˆ°
مرحبا بك عزيزي الزائر فى منتداك اشراقه. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه ، بعد تسجيلك سيصبح لك كامل الحرية فى التنقل و التحميل
°ˆ~*¤®‰« ô_°إشــراقــة حـــب°_ô »‰®¤*~ˆ°
مرحبا بك عزيزي الزائر فى منتداك اشراقه. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه ، بعد تسجيلك سيصبح لك كامل الحرية فى التنقل و التحميل
°ˆ~*¤®‰« ô_°إشــراقــة حـــب°_ô »‰®¤*~ˆ°
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

°ˆ~*¤®‰« ô_°إشــراقــة حـــب°_ô »‰®¤*~ˆ°

_الحـلم _التحدى _ الاخلاق
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكة الاحزان
Admin
ملكة الاحزان


عدد المساهمات : 1171
نقاط : 3053
تاريخ التسجيل : 13/07/2011

الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  Empty
مُساهمةموضوع: الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا    الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 10, 2011 7:49 am

الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  Bc32717ddd8b9b5ad1a98336c7c9bdb3

[size=25]الشريـــــــــــــــــك

[/size]الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  F6319a546babc65c2de910be08996690
نبتدى بالمقادير:

كيلو دقيق
كوب سمن او زيت
كوب سكر
كوب لبن او ماء
3 بيض وفانيليا
ملعقه خميره
سمسم للتزيين
الطريقه :

ندفى اللبن ونضع السمن عليه والسكر ونقلبهم حتى يذوب السكر
ثم نضع البيض والخميره والفانيليا وشويه سمسم
ثم نضع الدقيق ويعجن جيدا حتى يتماسك
حتى يكون العجين ملمسه كويس لاهو طرى قوى ولا ماسك
ونتركه حتى يتخمر ويتضاعف حجمه
ناخذ منه حته ونبرمها ونشكلها حسب الرغبه ضفاير او دايره
ونحضر صينيه مدهونه سمن او زيت
ونضع الشريك فيها مع عمل فواصل صغيره بينهم
لحد ما نخلص العجين كله
ونسيبه يتخمر تانى
ودا شكله لما اتخمر فى الصوانى
وبعد كدا ندهن الوش بيض مخفوق مع لبن
ونرش عليها سمسم او سكر حسب الرغبه
وبعد كدا ندهن الوش بيض مخفوق مع لبن
ونرش عليها سمسم او سكر حسب الرغبة
وندخلها الفرن حتى يحمر الوجه
وبالهنا والشفا

صوابع زينـــــــــــب

الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  6f8a3664c8698504abd96fb7a0fb4e9f

*المقادير:

6 أكواب صغيرة سميد
2كوب دقيق
ملعقة صغيرة خميرة
نصف كوب زيت مازولا
نصف كوب سمن أو زبدة
ماء دافيء للعجن
**(قطر)( أو شربات أو شيرة)
*زيت للقلي

*الطريقة:
_نحضر وعاء نضع فيه السميد و الدقيق
و يحركوا جيدا مع بعض
ثم نضيف الخميرة و السمن و المازولا
و نحرك جيدا
_ثم نضيف القليل ثم القليل من الماء الدافيء
و نعجن جيدا حتى تصبح عجينة لينة
_نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق
_ثم نبدأ بتقطيعها
_و نلفها عالمبشرة الناعمة
_و نسخن الزيت عالنار و نقلي حتى
تحمر الأصابع و يصبح لونها ذهبي
ترفع من الزيت و تصفى جيدا على ورق كلينكس المطبخ
_نغمرها بالقطر (شربات)
_و ترص في طبق التقديم
_و تقدم باردة

ودى لكــــــــــــم
الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  T085الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  T115الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا  T132


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الشريك المصرى + صوابع زينب بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح الحكيم المصرى (( آني )).

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
°ˆ~*¤®‰« ô_°إشــراقــة حـــب°_ô »‰®¤*~ˆ° :: ♣اقسام حـــواء :: ♣ وصفات طبخ - اكلات - حلويات - طبخات بالصور-
انتقل الى: